ONS ONDERWIJS IN EEN NOTENDOP

Onze leerlingen genieten onderwijs van 08.30 tot 15.00 uur. In de middag smullen we van een gezonde lunch en spelen we een half uurtje buiten. In ons onderwijs besteden we naast taal, lezen en rekenen, veel aandacht aan culturele activiteiten zoals dans, muziek en handvaardigheid. Ook vinden we gezond bewegen heel belangrijk. Twee keer in de week gymmen de kinderen in sporthal De Haspel of lekker buiten als het weer dat toelaat. Helemaal tof is de ‘daily mile’: een dagelijks stevig rondje wandelen rondom de school om daarna weer vol energie en geconcentreerd aan het werk te gaan.

Ons uitgangspunt is dat we telkens inspelen op de behoeften van kinderen. We maken gebruik van diverse methoden en materialen. Voor de taallessen is onze school dit jaar gestart met Taalactief 5, waarin onze leerlingen (nog) meer leren over de betekenis van communicatie en de vaardigheden die daarbij horen. Vorig jaar zijn we gestart met de nieuwe leesmethode Blink voor de groepen 4 t/m 8. Deze methode zet vol in op het plezier in lezen. De verhalen zijn zo meeslepend dat je wil weten hoe het verder gaat. En de afwisselende opdrachten en rijke teksten vervelen nooit. Zo ervaren kinderen dat er met lezen een wereld voor ze opengaat. Vol spannende gebeurtenissen, bijzondere belevenissen en verrassende mensen. En ontdekken ze de wereld om zich heen en zichzelf.

Voor kinderen die graag hun hersens kraken en nog een stapje verder willen gaan, is er een PROJECTKLAS, waarbij je nog eens stevig ‘uit je bol’ kunt gaan. Elke donderdag kunnen deze kinderen aanschuiven bij juf Maartje, zij leert hen goed te plannen, zelfstandig te werken aan een project en ze gaan op ontdekkingstocht door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld het menselijk lichaam.