De Regenboog …
Maatschappelijk betrokken
 
Betrokkenheid, groei en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden
Een luisterend oor hebben, meevoelen met de ander, samenwerken, elkaar helpen, verbonden zijn, actief meedoen en meedenken. Daar staat betrokkenheid voor ons voor. We vinden het belangrijk dat leerlingen betrokken zijn bij hun eigen leerproces, zich betrokken voelen bij het leerproces van de groep en dat zij zich betrokken voelen bij het welzijn van medeleerlingen en zich daarvoor ook actief willen inzetten
 
Die betrokkenheid geldt binnen onze school, maar ook daarbuiten. Eén van de manieren waarop De Regenboog haar maatschappelijke betrokkenheid laat zien, is door het steunen van goede doelen. Op dit moment hebben wij ons verbonden aan: Stichting Doe Een Wens.
Hoe?
Elk jaar houden wij een SPONSORDAG. Tijdens deze dag halen wij op verschillende manieren geld op voor het goede doel. Het ene jaar is dit voor het vastgestelde goede doel. Het andere jaar is het voor de school zelf. Het geld wordt dan bijv. gebruikt om spullen voor de speelzaal aan te schaffen.
Enkele doelen waarvoor wij een sponsoractie hebben gehouden zijn:
Stichting Doe Een Wens.

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
 
Stichting hulpfonds Usakos.
 
Meer weten over Stichting Doe Een Wens?
Bezoek voor meer informatie de website:  www.makeawishnederland.org