nieuwsbrief 5 15 oktober

nieuwsbrief 5 15 oktober

Nieuwsbrief 5                                                                        15 oktober 2021 
Betreft: schooltijden, verkeer en boekenmarkt
 
Belangrijke data   

  • Vrijdag 22 oktober 12.00 uur kinderboekenmarkt de Regenboog 
  • Maandag 25 oktober t/m vrijdag 29 oktober herfstvakantie  
 
Schooltijden
Met de nieuwe schooltijden begint de inloop vanaf 8.20 uur en starten wij de lessen om 8.30 uur. Wij merken dat veel kinderen te laat komen. Er komen tussen half 9 en kwart voor 9 veel kinderen binnendruppelen. De start van de dag wordt zo erg onrustig. Willen jullie erop letten dat jullie op tijd vertrekken of de kinderen op tijd laat verterekken vanuit huis?
 
Verkeer
De donkere dagen komen er weer aan en als fietser ben je kwetsbaar in het verkeer. Zeker als het donker wordt, dan is het extra belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Hieronder drie tips om beter zichtbaar te zijn op de fiets. 
 
1. Zet je fietslicht aan 
Meedoen is makkelijk! Een handige cue is de straatverlichting. Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht. 
 
2. Check je fiets 
Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Je controleert het gemakkelijk op school met het project Veilig op de Fiets of thuis met de online VVN Fietscheck. 
 
3. Val op met je kleding 
Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Bij mist ben je beter zichtbaar in donkere kleding. In alle gevallen helpen reflecterende strips ook om beter op te vallen. 
 
Boekenmarkt

 
Volgende week vrijdag 22 oktober wordt er ter afsluiting van de Kinderboekenweek een kinderboekenmarkt gehouden op de Regenboog. De kinderen mogen de komende dagen thuis op zoek gaan naar een mooi boek dat thuis niet meer gelezen wordt, maar voor anderen nog leuk is om te lezen of uit voorgelezen te worden. Deze mogen de kinderen mee naar school nemen. Maximaal 2 boeken per leerling. Deze boeken kunnen dan vrijdag gekocht worden door anderen voor de vaste prijs van slechts 1 euro. De opbrengst van deze boekenmarkt gaat volledig besteed worden aan nieuwe boeken voor de leerlingen van de Regenboog.
U bent als ouders a.s. vrijdag van harte welkom vanaf 11.45 uur op het grote schoolplein. Wij zullen dan eerst met alle leerlingen het dansje van de Kinderboekenweek dansen. Daarna kan u samen met uw kind een mooi boek kopen op de boekenmarkt. Hierna begint de herfstvakantie! Bij slecht weer is de markt binnen in de school.