nieuwsbrief 27-11-2020

nieuwsbrief 27-11-2020

Belangrijke data:

  • Vrijdag 3 december: Sinterklaasviering op school, normale roostertijden
  • Week van 7 december: adviesgesprekken voor het voortgezet onderwijs groep 8
  • Vrijdag 11 december de scholenquiz van Gelden vûr Helden online voor groep 7 en 8
  • Donderdag 17 december: kerstviering op school, normale roostertijden
  • Vrijdag  18 december: Muziekbingo van Gelden vûr Helden online  bedoeld voor alle groepen
  • Kerstvakantie van 21 december 2020 t/m 3 januari 2021
 
Kinderpostzegel opbrengst. 
Met veel trots kunnen wij melden dat onze leerlingen van groep 7 en 8 het fantastische bedrag van 5.997 euro hebben opgehaald bij de Kinderpostzegelactie van 2020. Een heel mooi bedrag waar kinderen in Nederland die geen veilig thuis hebben mee geholpen kunnen gaan worden. Wij bedanken alle mensen die bij een van onze leerlingen een bestelling heeft gedaan. De postzegels en/of andere artikelen worden of zijn met de post verstuurd.  
 
Compliment voor de portfoliogesprekken.
Deze week hebben we met bijna alle leerlingen en ouders de portfoliogesprekken gevoerd. Vanwege de maatregelen tegen Corona waren deze online. Wij willen via deze weg leerlingen en ouders een compliment geven voor de manier waarop dit is gegaan. Jullie waren keurig op tijd online, de portfoliomappen waren vaak vooraf al bekeken en veel kinderen konden goed vertellen wat ze eerste periode op school geleerd hebben. Deze onlinegesprekken hebben niet direct onze voorkeur, maar het is fijn om te zien dat dit een goed alternatief is. Mochten jullie nog tips voor ons hebben, dan horen we dit uiteraard graag. 

Sint op onze school
Volgende week vrijdag bezoek Sinterklaas onze school met zijn roetveeg Pieten. We zijn dit jaar extra voorzichtig vanwege de Corona gevaren. We willen niet dat er mensen ziek worden en zeker niet de Sint, die op zijn hoge leeftijd toch een extra gevaar loopt. Daarom zal het dit jaar wat anders lopen als andere jaren en kunt u als ouders niet de Sint zien aankomen. We vragen u dan ook om nadat u de kinderen bij het schoolplein heeft afgezet, om weer naar huis te gaan en de Sint de gelegenheid te bieden om rustig aan te komen.

In de aanloop naar de komst van de Sint op school zijn de kinderen al volop bezig met het verhaal. Zo wordt het Sinterklaas journaal gevolgd en in de klas verteld, er was een heuse bingo met prijzen voor elk kind in de onderbouw, het gebouw geurde vandaag naar gebakken pepernoten. De leerlingen van groep 8 hadden het Huis van Sinterklaas nagebouwd. Zo was er de Stal van Ozosnel, de pakjeskamer, de werkkamer van Sinterklaas, de bakkamer, de gymkamer en een slaapkamer. De kinderen van de groepen 1  tot 4 mochten om de beurt langskomen en kregen een rondleiding van de leerlingen van groep 8 door het kasteel. Natuurlijk was er in elke kamer ook een leuke activiteit!
Het traditionele pyjama-zingen was er deze week voor de kleintjes, dank zij de hulp van groep 8 en alle ouders die de aanwijzingen goed opvolgden, verliep alles “Coronaproof” en veilig.
 
Voorlees kampioen
Deze week hebben we een voorleeswedstrijd gehad op de Regenboog. Vanuit groep 7 hebben 10 kinderen uit groep7 en 8 voorgelezen. Dat hebben ze heel goed gedaan. Ze lazen voor uit aan hun eigen klasgenootjes. Er was zowel een jury voor kinderen als voor leerkrachten. Sanne uit groep 8 was net ietsjes beter, ze had wat meer rust in haar stem. Zij is nu de nieuwe voorleeskampioen van de Regenboog en gaat onze school vertegenwoordigen bij de plaatselijke voorleeswedstrijd waar alle scholen aan meedoen.

 
Fijn weekend allemaal en tot volgende week