nieuwsbrief 10 december 2021

nieuwsbrief 10 december 2021

Nieuwsbrief 9                                                                          10 december 2021 
Betreft: Kerstviering , tevredenheidsonderzoek, groep 3, spreekuur SMW, verder informatie vanuit Goirle
  
Belangrijke data    

  • 10 december: adviezen groep 8 mee
  • 13 december t/m 15 december online adviesgesprekken groep 8
  • 16 december: spreekuur SMW
  • Donderdag 23 december: gewone schooldag
  • Vrijdag 24 december: Kerstviering op school
  • Maandag 27 december t/m vrijdag 7 januari: Kerstvakantie
 
Kerstviering
Dit jaar vieren we het kerstfeest op de Regenboog, maar moeten we wel rekening houden met de Coronaregels. We vinden het jammer dat we geen gezamenlijke activiteit kunnen doen met alle kinderen, geen buffetje met zelfgemaakte hapjes kunnen maken en niet na 17.00 naar school mogen. Toch willen we een gezellig kersfeest vieren op school.
Daarom vieren we kerstfeest op vrijdagochtend 24 december (en niet zoals op de kalender staat op de donderdagavond 23 december). 
 
De komende weken wordt er al gewerkt rondom Kerst in alle groepen. Ook maken alle kinderen een Kerstkaart in de klas. Deze kaarten worden van alle groepen verzameld en gemixt en op 24 december aan alle kinderen uitgedeeld. 
Het kerstfeest op vrijdagochtend 24 december vieren de kinderen in hun eigen klas met hun eigen juffen of meester. 
De ochtend beginnen de kinderen met een gezamenlijk ontbijtje in de klas. Alle kinderen nemen hun eigen kerstontbijtje mee in hun broodtrommel. De werkgroep zorgt voor leuk gedekte tafels met borden, bekers en servetten. Natuurlijk is er ook wat lekkers voor de kinderen. Maar de trommel mag best feestelijk gevuld worden. Fruit mag deze dag ook gewoon mee naar school. De verdere ochtend zijn er gezellige activiteiten in de klas. De kinderen maken o.a. allemaal een leuke hanger voor in de kerstboom.
We hopen zo de kinderen een gezellig kerstfeest op school te geven!
 
Tevredenheidsonderzoek
U heeft via de mail een uitnodiging gekregen voor het tevredenheidsonderzoek. Graag vragen wij u deze in de vullen om een goed beeld te krijgen van de school. As maandag volgt er een herinnering om deze in te vullen. Alvast bedankt hiervoor.
 
Groep 3
Zoals jullie weten komt juf Maartje na de kerstvakantie weer terug van zwangerschapsverlof. Juf Maartje werkte voor haar zwangerschapsverlof fulltime. Na de Kerstvakantie zal zij 3 dagen gaan werken. De andere twee dagen gaan ingevuld worden door juf Alieke.
 
Spreekuur SMW
Indien u gebruik wilt maken van schoolmaatschappelijk werk kunt u tussen 15.00 en 17.30 uur bellen. Onze schoolmaatschappelijk werkster Ilse werkt vanuit huis en kunt u bereiken op 06 16672661.
 

 
Verder informatie vanuit Goirle:
OUDERBIJEENKOMST 'STEUN VOOR JE KIND' in 2022
26 januari 2022 Tilburg of 17 februari 2022 Online 
- Hoe kom je van onveiligheid naar veiligheid voor kinderen? - Welke steun heeft een kind nodig en hoe bied je die? - 
De basis van de bijeenkomst:
Informatie geven vanuit vriendelijkheid, zonder oordeel,
met erkenning voor ouders…en vooral vanuit de beleving van een kind.
Een reactie van een ouder
'Bedankt dat jullie het verschil maakte voor mij.
Ik weet beter wat ik kan doen en mijn kind is meer ontspannen.'
 

Ter info: 
  • Ouders moeten zichzelf van tevoren aanmelden vanwege de veiligheid en de beschikbare plaatsen. 
  • Deze bijeenkomsten zijn zonder kosten bij te wonen voor ouders, hun netwerk en professionals. 
Vriendelijke groet
namens de samenwerkende organisaties IMW Tilburg, Sterk Huis, Farent en Veilig Thuis
 
Vormsel 2022
Op zondag 10 oktober jongstleden mochten een we in de Goirlese Sint Jan een mooie en vrolijke vormselviering meemaken. We waren met de vormselviering dit jaar op een zondag vlak voor de herfstvakantie uitgekomen in verband met de COVID-beperkingen begin 2021. Doorgaans vieren we het vormsel echter in juni. Het project is gericht op kinderen in de leeftijd van groep acht van het basisonderwijs.
Indien er nog kinderen zijn die nu in groep acht zitten die graag het vormsel willen doen: de ouders zijn van harte uitgenodigd om dat dan door te geven aan het parochiesecretariaat in Goirle: goirlesintjan@parochiedegoedeherder.nl. Als u de naam uw kind, het adres en de contactgegevens in de mail zet onder vermelding van vormselaanmelding, dan kunnen we kijken of we ook voor de eerste helft van 2022 weer een leuke groep bijeen kunnen krijgen. Als dat lukt is het de bedoeling om vanaf het begin van het nieuwe jaar te starten met de bijeenkomsten en dan in juni 2022 een nieuwe vormselviering te plannen.
In ieder geval willen we vanaf november 2022 weer starten met een nieuwe werving voor het vormsel. Zo kunnen we ervoor zorgen dat niemand buiten de boot valt. Uw kind is van harte welkom!
 
De vormselwerkgroep
 
Nieuw Leven Theater presenteert ‘Doornroosje’.
Het sprookje van Doornroosje live beleven in het theater is een heel bijzondere ervaring voor jong en oud.
Daarom nodigen we iedereen vanaf 4 jaar uit, om op 15 of 16 januari te komen kijken en luisteren in de Annetje van Puijenbroek kapel in CC. Jan van Besouw.
Kijk voor een leuk filmpje op onze website en download de kleurplaat om thuis alvast gezellig te kleuren en in de sfeer te komen.
Geniet mee met de hele hofhouding bij de voorbereiding van het feest ter ere van de geboorte van prinses Doornroosje.
Huiver als de boze fee een vreselijke vloek uitspreekt over dit mooie meisje.
Glimlach om het verliefde paar: prinses Doornroosje en prins Christian.
Beleef in spanning de 16e verjaardag van Doornroosje mee.
Hebben de goede feeën de vloek kunnen doorbreken ? Waar is prins Christian plotseling gebleven ? Zijn er nog ergens spinnewielen in het land? Wie is toch die oude vrouw ? Welke wending heeft regisseur Elize Jorritsma dit keer aan het verhaal gegeven ?
Meer info en reserveren via www.nieuwleventheater.nl