corona update school

corona update school

Beste ouder(s)/verzorger(s),
 
Gelukkig mogen de scholen van het kabinet nog openblijven. Wij merken wel dat de regels achter de schermen wel aangescherpt worden. Zo moet de klas bij het aantal besmettingen in een groep toch eerder in quarantaine dan voor de herfstvakantie. Hierbij houden wij ons aan het advies van de GGD.
Er geldt een 1,5m afstand en een mondkapjesplicht voor volwassenen op binnenruimte waar een coronatoegangsbewijs niet verplicht is. Wij willen jullie vragen om zo min mogelijk binnen te komen. Is het toch nodig, graag bij binnenkomst van de school handen ontsmetten en een mondkapje dragen.

Voortgangsgesprekken
Volgende week en de week erop staan de voortgangsgesprekken gepland. In de klas hanteren wij minimaal 1,5m afstand. Wij hanteren verder de volgende afspraken:

  • Indien u corona gerelateerde klachten heeft, vragen wij u niet naar school te komen. U kunt dit aangeven bij de leerkracht. Het gesprek zal dan verzet worden of online plaatsvinden. Dit zal in overleg gaan met de leerkracht.
  • Bij binnenkomst handen ontsmetten bij de ingangen. Ouders dragen een mondkapje.
  • Neem plaats op de plekken die zijn aangegeven.
  • Als er al een gezin zit te wachten op de aangewezen plek van de groep, dan moet u even buiten wachten.
  • Wij houden ons aan de tijden. Lijkt het erop dat het gesprek langer gaat duren dan 15 minuten, maakt de leerkracht een andere vervolg afspraak.
  • Indien het gesprek is afgelopen en u heeft geen gesprek meer van eventuele andere kinderen, verzoeken wij u geen praatje te gaan houden op de gang en meteen naar buiten te gaan.
  • Groep 1/2 en 3 graag de ingang gebruiken via het grote plein tegenover de Haspel. Groepen 4 en 5 graag de ingang gebruiken via de moestuin. Groepen 6 en 7 graag de hoofdingang gebruiken via het kleine plein.
Indien u zelf niet op prijs stelt om het gesprek fysiek op school te houden, kan het gesprek online worden gevoerd. Wilt u dit tijdig doorgeven, zodat de leerkracht de tijd heeft om hiervoor een link te maken en u uit te nodigen.
Indien de maatregelen worden aangepast, dan krijgt u hiervan bericht als de gesprekken alsnog online gehouden gaan worden.


Mochten er eventuele andere maatregelen komen, krijgen jullie hiervan een update. 

Met vriendelijke groet, 
Mandy Aerts